Oleme avatud E-R kl 6.30-22.00; L-P kl 9-21
Oleme avatud E-R 6:30-22:00 - L,P 9:00-21:00

 

Muudatused noorte spordi – ja huvitegevuse kuluhüvitise taotlemisel

Rae vallavolikogu 22.05.2018 istungil muudeti noorte spordi-ja huvitegevuse kuluhüvitise taotlemise tingimusi. Uue määruse järgi muutub toetuse taotlemine paljudele peredele nüüdsest lihtsamaks.

„Kui varasemalt toimus taotlemine ja väljamaksime kaks korda aastas ning lapsevanematel tuli meeles pidada kahte kuupäeva, siis nüüd ootame peresid andma taotlust sisse kohe, kui piirmääras kehtestatud summa täis saab. Seejärel tehakse 45 päeva jooksul otsus maksmise või mittemaksmise osas,” selgitas abivallavanem Jens Vendel.

Seega pole edaspidi tarvis oodata ja koguda poole aasta jagu arveid, vaid taotluse saab esitada kohe, kui kulutused piirmäära maksimaalses ulatuses on tehtud.

Kindlasti on oluline meeles pidada üks kuupäev – 15. jaanuar, see on viimane päev eelmise kalendriaasta kulutuste kohta taotluse esitamiseks. Jälgida tuleks, et taotlus oleks korrektselt täidetud ja nõutud dokumendid ja allkirjad olemas.

Lisaks tõstis Rae Vallavalitsus noorte spordi- ja huvitegevuse kuluhüvitise 2018 aasta piirmäära, milleks on 180 eurot lapse kohta, kuid mitte rohkem kui 50% tasutud treening- ja/või õppetasust. Nelja ja enama lapselise pere lapse hüvitis on kuni 225 eurot lapse kohta aastas, kuid mitte rohkem kui 75% tasutud treening- ja /või õppetasust.

Kõige lihtsam on esitada taotlust Rae valla E-teeninduse kaudu:  https://iseteenindus.rae.ee/

Oleme avatud E-R kl 6.30-22.00; L-P kl 9-21